Vzji_THG-press-release-2880_x2

Trustlys Open Banking-betalningar erbjuds i kassan hos THG

Stockholm 17 december 2021 – Trustly, den globalt ledande betalplattformen för digitala konto-till-konto-transaktioner, meddelar att bolagets lösning kommer att integreras i kassorna hos THG plc, det globala e-handelsföretaget som tar varumärken direkt till konsumenten via sin egen e-handelsplattform.

 Miljontals kunder hos THG:s varumärken, däribland Myprotein och Lookfantastic, kommer nu att kunna betala direkt från sina bankkonton med Trustly. Storbritannien är första land ut, följt av Danmark, Finland, Tyskland, Norge och Sverige. 

Nyheten kommer vid en tidpunkt då Open Banking växer snabbt globalt och särskilt i Storbritannien. Enligt en färsk studie från Juniper Research1 förväntas Open Banking öka med 2 800 % inom de kommande fem åren. Den största tillväxten väntas i Västeuropa och då framförallt i Storbritannien som är ledande inom området. 

Johan Nord, Chief Commercial Officer, EMEA, på Trustly: ”Kunderna vill i allt högre grad ha Open Banking-lösningar som gör att de kan betala direkt från sitt bankkonto. Samtidigt söker handlarna efter säkra och billiga betalningsmetoder, i synnerhet i Storbritannien där kortavgifterna ökar mer och mer. Trustly gör det möjligt för båda parter att sänka kostnaderna med upp till 50 % jämfört med kort. Samtidigt bidrar Trustly till att positionera varumärkena i framkanten av den innovativa e-handelsmarknaden.”

John Gallemore, vd för THG Ingenuity, den egenutvecklade och heltäckande tekniska driftplattformen som alla THG-varumärken drivs på: ”Vårt mål är att hela tiden förbättra vår plattform och erbjuda en förstklassig upplevelse för våra kunder. Att vi nu lägger till Trustly är ett viktigt steg på vägen – det gör att vi kan erbjuda kunderna ännu större möjlighet att välja bland olika betalningsalternativ i kassan.”

1 ”Open Banking: Key Opportunities, Vendor Strategies & Market Forecasts 2021-2026,” Juniper Research. 

 

Om Trustly

Trustly grundades 2008 och är den globala ledaren inom direktbanksbetalningar online. Vår digitala konto-till-konto-plattform sätter en helt ny standard för snabba, enkla och säkra betalningar genom att länka samman några av världens största handlare med konsumenterna via deras internetbankkonton. Trustly kan hantera hela betalningsprocessen, vilket inte bara skiljer oss från konkurrenterna utan också gör att vi kan erbjuda ett billigare alternativ till traditionella kortnätverk. I dag betjänar vi 8 100 handlare som länkas samman med 525 miljoner konsumenter och 6 300 banker i mer än 30 länder. Under 2020 processade vårt globala nätverk en transaktionsvolym på över 21 miljarder dollar. 

Trustly har fler än 600 medarbetare i Europa samt Syd- och Nordamerika. Trustly är ett licensierat betalningsinstitut enligt det andra betaltjänstdirektivet (PSD2) och står i Europa under tillsyn av svenska Finansinspektionen. I USA är Trustly statligt reglerat vilket är ett krav för att kunna betjäna olika marknader. Läs mer på www.trustly.com.

Om THG 

THG (www.thg.com) är en vertikalt integrerad och digitalt inriktad e-handelskoncern med konsumentvarumärken. Bolaget saluför egna varumärken främst inom skönhet och nutrition, samt varumärken från tredje part, via den egenutvecklade och heltäckande tekniska plattformen för e-handel och varumärkesbyggande (THG Ingenuity) till en onlinebaserad och global kundbas.  

Press contact

Meredith Popolo, Head of PR and Communications at Trustly, meredith.popolo@trustly.com, +46 (0)70-961 15 83

  • non-regulatory