BY Trustly

Trustly etablerar sig i Australien och Kanada

Stockholm, 26 augusti 2020 – Trustly, den världsledande leverantören av direktbanksbetalningar online, expanderar till Australien och Kanada.

Trustlys etablering i Australien är ett första steg in på marknaden i Asien-Stillahavsregionen, medan Kanada-etableringen utökar företagets närvaro på den nordamerikanska marknaden. Trustly finns sedan tidigare i Europa och USA – och genom expansionen till Kanada och Australien fortsätter företaget sin utveckling mot att bli ett globalt, digitalt betalnätverk. 

Oscar Berglund, Trustlys vd, kommenterar: “Vår etablering i Australien och Kanada är ett rejält kliv framåt i arbetet med att bygga ett världsomspännande, digitalt betalnätverk. De är båda stora marknader med fantastisk potential, och vi ser redan nu en hög efterfrågan hos handlare som vill ha open banking-lösningar och bättre alternativ till dyra kortbetalningar.”

 

 

Om Trustly

Trustly grundades 2008 och är den globala ledaren inom direktbanksbetalningar online. Vårt konto-till-kontonätverk gör att konsumenten slipper använda betal-/kreditkort och istället kan göra snabba, enkla och säkra betalningar direkt från sitt bankkonto. Trustly stödjer fler än 6 000 banker och kan användas av cirka 600 miljoner konsumenter i Europa och Nordamerika. Trustly används av flera av världens ledande företag inom e-handel, resor, spel, media, telekom och finansiella tjänster. För handlarna innebär Trustly ökad konvertering och mindre administration, samt lägre risk för bedrägerier och chargebacks.

Trustly har cirka 500 medarbetare i Europa samt Syd- och Nordamerika. Trustly är ett licensierat betalningsinstitut enligt det andra betaltjänstdirektivet (PSD2) och under tillsyn i Europa av den svenska Finansinspektionen. I USA är Trustly statligt reglerat vilket är ett krav för att kunna betjäna olika marknader. Läs mer på www.trustly.se.