BY Trustly

Alpcot väljer Trustly för att ge investerare bättre kontroll över sin ekonomi

Alpcot, en digital plattform för investerings- och kapitalförvaltning, har valt att inleda ett samarbete med Trustly för att förenkla insättningen av medel för sina investerare. 

Genom samarbetet kan Alpcot erbjuda sina kunder att enkelt göra investeringar med några få klick och på så sätt ta kontroll över sin ekonomi. Samarbetet är redan igång i Sverige, med preliminära planer på att expandera till nya marknader inom kort. 

Så här säger Alpcots vd Björn Bringes: – Trustly är den perfekta partnern för Alpcot eftersom våra investerare ofta använder flera olika banker och konton när de för över kapital till oss. Andra betalningsmetoder som vi tittat på var knutna till ett specifikt konto i en viss bank, vilket blir problematiskt. Med Trustly kan våra investerare göra en insättning från vilket konto och bank de vill, när som helst. Dessutom är Trustly en föredragen betalningsmetod på många av våra målmarknader, vilket gör det lättare för oss att expandera geografiskt tillsammans. 

Luca Giannone, Director of Financial Services på Trustly: – På Trustly tycker vi att konsumenter ska ha kontroll över sin ekonomi, oavsett om de handlar på nätet eller förvaltar sina tillgångar. Tack vare vårt intrabank-nätverk och europeiska direkta betalningsscheman, utför Trustly mycket tillförlitliga betalningar i realtid som ger konsumenterna omedelbar tillgång till sina bankkonton vid köptillfället. Vi är glada över att ingå partnerskap med Alpcot – en plattform för kapitalförvaltning som ger investerarna kontrollen – och vi ser fram emot ett givande samarbete. 

 

Om Trustly

Trustly grundades 2008 och är den globala ledaren inom direktbanksbetalningar online. Vårt konto-till-kontonätverk gör att konsumenten slipper använda betal-/kreditkort och istället kan göra snabba, enkla och säkra betalningar direkt från sitt bankkonto. Trustly stöds av fler än 6 000 banker och kan användas av cirka 600 miljoner konsumenter i Europa och Nordamerika. Trustly används av flera av världens ledande företag inom e-handel, resor, spel, media, telekom och finansiella tjänster. För handlarna innebär Trustly ökad konvertering och mindre administration, samt lägre risk för bedrägerier och chargebacks.

Trustly har cirka 400 medarbetare i Europa samt Syd- och Nordamerika. Trustly är ett licensierat betalningsinstitut enligt det andra betaltjänstdirektivet (PSD2) och under tillsyn i Europa av den svenska Finansinspektionen. I USA är Trustly statligt reglerat vilket är ett krav för att kunna betjäna olika marknader. Läs mer på www.trustly.se.

 

Om Alpcot AB

Alpcot grundades 2014. Det är en plattform för kapitalförvaltning som leder den digitala omställningen av sparandebranschen i Sverige. Vår digitala plattform erbjuder kunderna en möjlighet att reducera höga avgifter, optimera investeringsportföljer och hantera personliga ekonomiska risker. Vi erbjuder också rådgivning till företag om tjänstepensionsplaner för anställda och relaterade försäkringar. Alpcot har 20 medarbetare i Sverige och kontor i Stockholm, Huskvarna och Göteborg. Alpcot är ett värdepappersbolag och försäkringsförmedlare licensierat av Finansinspektionen. Läs mer på www.alpcot.se.